۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه مشاغل خانگی کشور تخصیص یافت

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تخصیص ۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه مشاغل خانگی کشور در سال گذشته و امسال خبر داد و گفت: این رقم رشد خوبی نسبت به سال‌های گذشته دارد.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، آزیتا همتیان در نشست هم‌اندیشی فعالان حوزه اشتغال و کارآفرینی اصفهان در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان، افزود: با تخصیص این اعتبار از سوی بانک مرکزی، تلاش کردیم که همه استان‌ها زیر پوشش قرار گیرند هرچند میزان درخواست‌ها نیز زیاد است و شاید کفاف همه آنها را ندهد.

وی با بیان اینکه ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات مذکور مربوط به سال ۱۴۰۱ است، ادامه داد: با رشد خوب مشاغل خانگی و ورود فعالان اقتصادی بویژه بانوان به این عرصه، در سال جاری موفق به گرفتن ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از بانک مرکزی شدیم.

وی با اشاره به اینکه از این رقم یکهزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به استان اصفهان تخصیص یافته است، اظهار داشت: امید است با نگاه مثبت بانک مرکزی و جهش مشاغل خانگی، سال آینده رقم چشمگیرتری برای کشور در این بخش تخصیص یابد.

وی با اشاره به تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۵ استان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی نیز بویژه در میان زنان افزایش یافته که یکی از دلایل آن ارزشگذاری و بها دادن به توانمندسازی طرح‌های اشتغال مختص بانوان است که در دولت سیزدهم اتفاق افتاد.

همتیان با تاکید به نقش‌ مشاغل خانگی در اقتصاد و اشتغال کشور اضافه کرد: دولت سیزدهم در ۲ سال اخیر رویکردها نسبت به مشاغل خانگی را تغییر داد و با برداشتن موانع پیش روی این مشاغل، میزان تسهیلات بانکی برای آنها را افزود.

به گفته وی، حدود ۹۵ درصد از رشته‌ها و مشاغل خانگی در کشور ثبت محور است و به طریق الکترونیکی ثبت می شود که این امر به کوتاه شدن فرایندهای اداری منجر شده است.

وی، یکی از سیاست‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را توسعه مسائل پشتیبانی در مشاغل خانگی عنوان و تصریح کرد: ما بدنبال گفتمان سازی عمومی در باره مشاغل خانگی هستیم و تاکنون ۷۰۰ شبکه در زنجیره تامین مشاغل خانگی در کشور ایجاد شده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با بیان اینکه زنان حدود ۸۰ درصد از فعالان مشاغل خانگی را تشکیل می‌دهند، افزود: نگاه فرودستانه‌ای که به این دسته از مشاغل در سال های گذشته وجود داشت، برطرف شده است.

همتیان با اشاره به اینکه تعداد رشته‌های مشاغل خانگی از ۳۸۰ به ۵۱۲ رشته در زمان حاضر رسیده است، گفت: بزودی یکصد رشته دیگر نیز به آنها اضافه می شود.

وی، برخی از دغدغه‌های فعالان مشاغل خانگی را در حوزه نظام بانکی مانند ضمانت‌ها و دیرپرداخت شدن تسهیلات دانست و افزود: بازار و فروش هم یکی از دغدغه‌های فعالان این عرصه است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌هایی را برای رفع آنها اجرا کرده و در دستور کار دارد.

وی با اشاره به اینکه وزارت کار ۲ تفاهمنامه مهم با ۲ بانک کشور برای تامین مالی و توسعه بازار مشاغل خانگی امضا کرده است، خاطرنشان کرد: ما همچنین تقاضای زیادی برای فروش و صادرات محصولات مشاغل خانگی داریم که با تمهیدات در نظر گرفته شده امید است تا پایان سال این امر بخوبی محقق شود.

همتیان به طراحی سکویی برای فروش مجازی محصولات مشاغل خانگی اشاره و اضافه کرد: ما درصدد تشکیل کنسرسیوم منطقه‌ای با همکاری سفارتخانه‌های کشورمان در خارج از کشور بمنظور صادرات محصولات مشاغل خانگی هستیم و وزارت کار نیز با برخی از کشورهای منطقه قراردادهایی را برای استفاده از ظرفیت نمایشگاه‌ها و بازار آنها امضا کرده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین یکی از مسائل مشاغل خانگی را سازمان غذا و دارو دانست و گفت: به این سازمان بدلایلی از جمله متفاوت بودن نظرات بدنه کارشناسی آن با رویکرد و نگاه ما در زمینه مشاغل خانگی، انتقادهایی وارد است که البته ما در ۲ سال گذشته پیگیر آن بوده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه لازم است وب سرویس این سازمان به درگاه ملی مشاغل خانگی متصل شود، افزود: همچنین لازم است سازمان غذا و دارو اقدام به تهیه شیوه‌نامه پشتیبانی مشاغل خانگی مصوب ستاد ملی توسعه و حمایت از مشاغل خانگی کند.

همتیان ادامه داد: بسیاری از متقاضیان مشاغل خانگی در حوزه غذا و دارو هستند و ما نیز پیگیر رفع این مشکلات هستیم .

وی همچنین بر ضرورت ورود مشاغل خانگی به عرصه‌های جدید و نوآورانه تاکید کرد و گفت: درصددیم تا به متقاضیان گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال نیز در قالب کارآفرینی نوجوانان، مجوز مشاغل خانگی اعطا شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان نیز در این نشست گفت: پارسال هفت درصد از تعهد اشتغال در این استان در زمینه مشاغل خانگی ایجاد شد.

میثم مداحی افزود: توسعه مشاغل خانگی راهبردی در برابر انواع تهدیدها مانند جنگ و شیوع بیماری‌های همه‌گیر و از نظر پدافندی و رفاه عموم جامعه اهمیت بسزایی دارد.

وی همچنین با تاکید بر لزوم جمع‌آوری آمار و اطلاعات دقیق و به روز از وضعیت اشتغال و بازار کار در استان و کشور، اظهار داشت: تحلیل و بررسی بازار کار در بدنه اشتغال استان و آینده پژوهی در باره آن ضروریست.

مداحی با بیان اینکه در دولت سیزدهم کارگروه تحلیل و آینده‌ پژوهی بازار کار در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: فعالیت این کارگروه به هدفمند شدن توزیع تسهیلات و تامین مالی در زمینه مشاغل کمک بسیاری کرده است.

در این نشست جمعی از فعالان مشاغل خانگی و موسسه‌های کاریابی شهرستان‌های مختلف استان اصفهان حضور داشتند و مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.

از جمله مسائل مورد اشاره این فعالان مشاغل خانگی می‌توان به نبود هماهنگی بین بخشی، طولانی شدن روند بررسی پرونده‌ها و مجوزها، تعاریف مختلف از مشاغل خانگی بین دستگاه‌های اجرایی متعدد، مشکلات صادرات، نبود شیوه‌نامه واحد برای مشاغل خانگی، مشکلات حوزه مواد غذایی و بهداشت، پاسخگو نبودن اعتبارات در برابر تقاضاها، بیمه و مالیات و حمایت نکردن از تولیدکنندگانی که قصد توسعه کار خود را دارند، اشاره کرد.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود یک میلیون نفر از آنها کارگر بیمه شده هستند.

بیش از ۷۰ درصد از جمعیت این استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و جمعیت کارگری است.

کد خبر 68719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 5 =